Tartă cu ciocolată albă

Tartă cu ciocolată albă

Am făcut zilele acestea o delicioasă tartă cu ciocolată albă…și nici nu am aprins cuptorul pentru a face blatul! De mâncat, s-a mâncat cu viteza luminii!

Ingrediente

Pentru bază

  • 200 g biscuiți cu cacao
  • 100 g unt
  • Pentru umplutură

  • 160 g mascarpone
  • 300 g brânză de vaci
  • 180 g ciocolată albă
  • 300 ml frișcă lichidă
  • 70 g zahăr
  • un pachet zahăr vanilat
  • 2 foi gelatină
  • 3 ouă
  • Pentru ornat

  • 50 g ciocolată amăruie
  • 1. Se mărunțesc biscuiții și apoi se amestecă bine cu untul topit. Se pune amestecul într-o formă de tort cu pereții detașabili, îndesând cu o lingură pentru a forma o bază compactă.
    2. Pentru umplutură, se pun foile de gelatină la înmuiat și, între timp, se amestecă brânza mascarpone, frișca, zahărul și zahărul vanilat.
    3. Se adaugă ouăle, amestecând după fiecare. Se topește ciocolata cu 1-2 linguri de apă, se adaugă gelatina și se amestecă bine. Apoi, se pune ciocolata în amestcul cu brânză.
    4. Crema astfel obținută se toarnă în tavă peste stratul de biscuiți și se coace 40-50 de minute. După răcirea completă, se dă la rece cel puțin pentru 2 ore. Se servește ornată cu ciocolată amăruie.

    Sursa foto: Northfoto/Colorise