Tartă cu brânză și piersici

tartă cu brânză și piersici

Nu lăsăm să treacă sezonul piersicilor până nu pregătim toate bunătățile din ele! Pentru astăzi avem tartă cu brânză și piersici! 

Ingrediente pentru tartă cu brânză și piersici:

3 piersici

150 g unt

6 ouă

150 g zahăr
o lămâie

2 pliculețe zahăr vanilat
2 plicuri praf de budincă de vanilie
500 g brânză de vaci

450 g smântână grasă
o lingură lichior de piersici

un praf sare

1. Sa rade fin coaja de lămâie, apoi lămâia se presează de suc.
2. Untul se mixează cu gălbenușurile, zahărul vanilat și zahărul simplu. Albușurile se bat cu un praf de sare.
3. Brânza se amestecă cu smântâna, praful de budincă, sucul de lămâie și lichiorul. I se adaugă apoi crema de gălbenușuri și spuma de albuș.
4. Se toarnă amestecul într-o formă de copt unsă cu puțin unt, se așază felii de piersici și se coace 60 de minute. Primele 30 de minute la foc mare și apoi la foc mediu spre mic. Se lasă să se răcească în forma de copt.

S-ar putea să vă placă și…

 

Loading...