Tartă cu ananas

Tartă cu ananas

Ananasul nu este prea folosit atunci cand vine timpul să pregătim un desert cu fructe. Este ceva mai scump și știu că nu se găsește chiar pe toate drumurile, dar data viitoare cand găsiți ananas în supermarket cumpărați unul și pregătiți rețeta aceasta delicioasă!

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 225 g zahăr
  • 5 linguri smântână de gătit

Pentru umplutură:

  • 4 ouă
  • 250 ml lapte
  • un ananas
  • un plic zahăr vanilat
  • 3 linguri miere
  • 100 ml rom

1. Pentru aluat, făina se amestecă bine cu untul și
125 g zahăr. Se desface totul cu degetele sau se mixează la
robot și apoi se adaugă smântâna și se mixează până ce
se formează aluatul.
2. Aluatul astfel format se întinde într-o foaie cu sucitorul
și se transferă într-o formă de tartă, unsă cu puțin unt.
Aluatul se înțeapă din loc în loc cu furculița și se dă la rece.
3. Ananasul se curăță, se taie rondele și se pune într-o
tigaie cu mierea, romul și zahărul vanilat.
4. Ouăle se bat cu cele 100 g zahăr rămase, se adaugă
laptele, se toarnă amestecul în forma de la rece și se asază
rondelele de ananas. Se dă la cuptor 30 de minute.

Credit foto:Shutterstock