Tartă-aperitiv cu spanac și cușcuș

Tartă-aperitiv cu spanac și cușcuș

Naomi Munteanu a câștigat un filtru de cafea cu această rețetă. A fost atât de votată încât merită încercată.

Ingrediente: ● 100 g cușcuș ● 200 g făină ● 2 ouă ● 200 ml apă ● 40 ml ulei sau 3 linguri unt la temperatura camerei ● 150 g brânză telemea ● 3-4 cuburi spanac congelat ● 1/2 linguriță sare ● o linguriță praf de copt

 

1. Pentru început, se pune spanacul într-un bol cu apă fierbinte, pentru a se dezgheța, după care se scurge într-o sită.

2. Se toarnă 200 ml apă într-un  vas pe foc, iar când apa fierbe, se adaugă cușcușul, se ia vasul de pe foc și se acoperă. Se lasă 15 minute să se umfle. Apoi cușcușul se scurge de apă.

3. Într-un bol, se mixează cușcușul, spanacul, ouăle, brânza, sarea și uleiul sau untul. La final, se adaugă făina împreună cu praful de copt și se amestecă bine cu o spatulă.

4. Se pune compoziția în tavă și se dă la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru aproximativ 30-40 de minute, la foc mic, până se rumenește. Se lasă la răcit, după care se poate tăia.

Poftă bună!