Tartă cu ciocolată

Tartă cu ciocolată

Cum să te uiți la poza acestei tarte cu ciocolată și să nu-ți plouă în gură? Practic, este imposibil! Să nu mai stăm la povești și să ne apucăm de gătit! 

Ingrediente pentru tartă:

Pentru aluat:

● 200 g făină
● 100 g unt

● 2 linguri apă rece
● un gălbenuș

● 2 linguri zahăr
● un praf sare

Pentru umplutură:

● 4 ouă
● 70 g zahăr

● 120 g ciocolată neagră de menaj
● 500 ml smântână groasă

1. Pentru aluat, se amestecă ingredientele și se obține un aluat ușor nisipos, care se strânge într-o bilă și se dă la frigider, până se prepară umplutura.

2. Într-o crăticioară se pune ciocolata ruptă bucăți, se adaugă 2 linguri de apă și se pune la foc mic. După ce s-a topit, se trage deoparte. Se adaugă zahărul, se amestecă cu telul, se pun apoi ouăle, unul câte unul, se amestecă după fiecare. Se adaugă smântâna, se amestecă și se toarnă peste aluatul așezat într-o formă tapetată cu hârtie. Aluatul se înțeapă cu furculița în prealabil.

3. Tarta se coace 25 de minute.

Sursa foto:Shutterstock