Ingrediente:

Pentru aluat:

● 300 g făină
● 150 g unt
● un gălbenuș
● 4 linguri apă rece
● 1/2 linguriță sare

Pentru umplutură:

● 2 legături ceapă verde
● un ou
● 200 ml smântână
● 250 g șuncă
● sare ● piper

Pentru garnitură:

● 4 ouă

1. Pentru aluat, se amestecă ingredientele până se obține un aluat ușor sfărâmicios, care se dă la rece 30 de minute.
2. Ceapa se toacă mărunt, la fel șunca. Oul se bate cu smântâna și apoi se amestecă cu ceapa, șunca, sare și piper.
3. Aluatul se așază într-o formă de copt unsă puțin și se găurește cu furculița.
4. Se toarnă amestecul cu ceapă în tavă, peste aluatul de tartă. Se nivelează și se bate forma de masa pentru a elimina aerul. Se sparg cele 4 ouă și se pun deasupra. Se dă tava la cuptor 25 de minute maximum.

Sursa foto:Shutterstock