Venise acasă, într-un apartament de lux din New York, împreună cu Nessie, celălalt copil, de la un curs de înot. A văzut luminile stinse, dar nu s-a panicat inițial, pentru că știa că îi lăsase pe Lucia, d 6 ani, și pe Leo, de 2, pe mâini bune. De doi ani în viața lor era Yoselyn Ortega, de 55 de ani, bona dominicană careia nu avea nimic să-i reproșeze.

Aproape decapitați

Dar când a intrat în baie, împreună cu Nessie, a văzut cum arată iadul. Copiii ei zăceau fără viață, în cadă, într-o baltă de sânge, cu ochii larg deschiși. Leo avea 6 lovituri de cuțit, iar Lucia 30. Se luptase pentru viața ei. Cu secunde înainte să fie înjunghiată își dăduse seama ce se întâmpla și a ripostat atât cât i-a permis trupul ei micuț. Degeaba. Ambii copii aproape că erau decapitați.

Alături, lângă cadă, o privea cu ochi bolnavi bona, care încerca să-și ia viața. Așteptase ca Marina să vină acasă, pentru a se sinucide în fața ei, ca să-i vadă reacția.

Ca în transă, Marina a luat-o pe Nessie de mână și a ieșit din baie și apartament. Portarul a fost cel care a sunat la Poliție.

La proces, care abia acum a început, la peste 5 ani de la oribila crimă, Marina a povestit că își amintește că țipa incontrolabil, repetând obsedant: ”Tocmai mi-am văzut copiii morți”.

Își amintește că s-a lovit atât de tare cu capul de stâlpii de marmură ai imobilului încât, la rândul ei, era plină de sânge și răni. Încerca în zadar să se trezească din coșmar. ”Eram distrusă”, a povestit femeia la proces.

Își mai amintește că i s-a pus un cearșaf în cap, pentru că era plină de sânge, dar și pentru ca să nu vadă când copiii ei erau scoși fără viață din cadă, mase de carne sângerândă.

baietel ucis LeoSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Inexplicabil?

Dar de ce a luat femeia cuțitul în mână? Ce a împins-o să împlânte cu atâta ură cuțitul în cei doi copii, mai cu seamă că era considerată membru al familiei cu drepturi depline? Mai cu seamă că, nu cu mult timp înainte, întreaga familie venise în vizită în țara sa natală, Republica Dominicană, unde se simțise minunat, după cum a scris Marina pe blog.

La întoarcere, Ortega l-a adus în SUA pe băiatul ei, de clasa a XI-a. L-a înscris la un liceu particular, însă în scurt timp a fost depășită de cheltuieli. Atunci, Marina i-a propus să-și mai ia un job, la o prietenă de-a sa. A fost momentul în care în mintea femeii s-a declanșat ceva. Probabil că se aștepta la un altfel de răspuns.

Din acel moment a privit-o pe Marina cu alți ochi. Și așa o invidia pentru că reușea să fie mama perfectă a trei copii, în timp ce ea era depășită de situație cu un singur copil.

La procesul aflat în desfășurare, avocatul bonei, Valerie Van Leer-Greenberg, vrea să convingă că femeia suferă de boală mintală cronică, amintind că ea își făcuse o programare la psiholog înainte de crima odioasă. Acesta amintește că femeia nu are niciun fel de antecedente și că întreaga viață, de când a început să meargă, a muncit.

Tot la proces, avocatul a spus că Ortega aude de mai multă vreme voci și că de la 16 ani are momente când se desprinde involuntar de realitate. În plus, mai spune avocatul, a suferit în trecut de depresie, episoade psihotice și halucinații.

Apărătorul lui Ortega susține că nu a existat un motiv pentru crimă și că tocmai acest lucru e un semn clar de boală.

Rămâne de văzut dacă Ortega va putea fi pedepsită sau nu pentru faptele sale. S-a demonstrat deja că faptele sale au fost premeditate, că a așteptat să rămână singură în casă cu copiii, pentru a-i putea ucide. Își alesese deja și arma: un cuțit de bucătărie.

Dacă va fi găsită vinovată, Ortega riscă să-și petreacă în închisoare tot restul vieții.

De unde atâta putere?

Revenind la Marina, căsătorită cu un director de televiziune, aceasta a reușit să treacă, aparent, peste traumă. De atunci, a dat naștere la doi copii: Felix și Linus. Numai ea știe de unde a avut puterea de a merge mai departe.

În amintirea copiilor uciși, soții au creat o fundație în beneficiul copiilor.

Vezi și Incredibil! O mamă și-a forțat fetele minore să se prostitueze. Cum a fost posibil totul

Citește și: