Dacă tot ne place să scobim dovleacul, să ne costumăm în zombie și să mâncăm curcan de ziua recunoștinței, ba mai dăm cadou și inimioare de Sf. Valy, de ce n-am face și noi acele minunate și practice târguri unde fiecare vinde ce nu mai poartă, ce nu-i mai vine, ce-i este de prisos?
Ei le denumesc aceste târguri: flea market sau marche aux puces și au atât de mult succes încât foarte multe lume își bifează în călătoriile lor prin alte țări aceste târguri.

Ce să vinzi la târguri?

Tot ce nu-ți mai vine, ce nu ți se mai potrivește ce nu te mai flatează. Pui un preț mic ca să simți că ai făcut, totuși, o mică afacere și după ce vinzi două trei hăinuțe din acestea, poți să-ți cumperi ceva nou, dar pe care să-l porți cu plăcere. Există și la noi mici încercări de a organiza aceste târguri, dar încercările sunt slabe și fără succese răsunătoare. Nu se știe despre ele, oamenii sunt temători, au prejudecăți de tristă amintire, sau alunecă în panta cealaltă în care chiar își închipuie că vând adevărate comori și pun prețuri incredibil de mari. Și atunci nu mai e… flea market. Este un fel de boutique cu aere de vintage sofisticat.

Ce să cumperi de la târguri?

Tot ce-ți place și arată decent. Tot ce ți se pare că ai putea încadra în garderoba ta. Tot ce știi că te-ar costa de cinci ori mai mult dacă ai cumpăra din magazin. Te sfătuiesc să te uiți cu atenție la piesele clasice, fulare din cașmir, mănuși tricotate, fuste din brocart, gentuțe din goblen. Fii precaută în privința încălțămintei. Nu cumpăra ceva care-ți vine ca turnat dar nu se mai poartă și este complet ieșit din tendințe pentru că va sta neatins la tine în dulap, odata ajuns acolo.