Tagliatele cu legume şi bacon

Ingrediente
►400 g tagliatele
►250 g bacon afumat
►50 g caşcaval
►sare
►piper
►3 ardei roşii
►un ardei verde
►2 cepe mici 
►cimbrişor verde
►3-4 roşii cherry
►2 linguri ulei de floarea-soarelui

1. Se pun pastele să  fiarbă în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet. După ce au fiert, se scot într-o sită şi se trec prin jetul de apă rece câteva minute, apoi se lasă la scurs.
2. Se curăţă ceapa şi ardeii, se taie bucăţi medii şi se călesc în uleiul de măsline, încins în prealabil. După ce s-au rumenit şi au căpătat o culoare arămie, se condimentează cu sare, piper şi cimbrişor verde.
3. Separat, se taie baconul fâşii şi se căleşte în sucul propriu. Se rade între timp şi caşcavalul şi se taie roşiile pentru decor.
4. După ce s-au scurs pastele, se pun într-un bol împreună cu baconul
afumat şi rumenit, cu caşcavalul şi cu legumele gratinate în ulei. Tagliatelele se ornează cu roşii şi cimbrişor proaspăt.

Loading...