Dar poți face chiar la tine acasă o mini tabără de detoxifiere. Află câteva procedee ușor de făcut, cu ingrediente la îndemână. Și nu uita: relaxarea și buna dispoziție sunt cheia succesului!

Metode de detoxifiere

Adaugă lămâie în apa pe care o bei în timpul zilei, după ce ai avut deja prima masă. Acidul din lămâie ajută procesul de curățare care are loc în organism. Are și efect de a intensifica arderea grăsimilor. O altă metodă de detoxifiere ar fi să ții o cură de mere. Să mănânci doar mere, timp de una până la patru zile. Nu vei face această cură dacă suferi de ulcer sau de gastrită hiperacidă și, în niciun caz, nu vei bea apă cu lămâie în acelați timp.

Cărbunele vegetal ajută sistemul digestiv

Timp de sute de ani, japonezii au folosit cărbunele vegetal pentru a elimina substanțele nedorite din corp și pentru a trata probleme de sănătate – de la otrăviri și până la respirație urât mirositoare. Acesta, ajuns în sistemul digestiv, are capacitatea de a absorbi o gamă largă de toxine. Dacă îl administrezi intern, trebuie să consumi multe legume și fructe pentru că te-ai putea constipa. Dar poțiși folosi și filtrul de cărbune pentru apa potabilă, pentru a te asigura că bei o apă care să te ajute în acest proces.

Baie relaxantă

Nicio tabără de detoxifiere nu poate avea loc fără o baie relaxantă. Apa caldă grăbește eliminarea toxinelor prin piele. Cu ajutorul unei sări de baie preparate în casă vei reuși să amplifici efectul benefic al acesteia. În plus, te vei relaxa. Deci, găsește 40 de minute în care să nu te deranjeze nimeni și adaugă în apa fierbinte din cadă doi pumni de sare amară (sulfat de magneziu – se găsește la farmacie sau la magazinele cu produse naturale). Mai poți folosi alături și bicarbonat de sodiu. Are și el proprietăți de curățare și efect antifungic. Dacă adaugi maxim o jumătate de cană ceai de ghimbir (decoct din două-trei bucăți de un cm de ghimbri proaspăt), vei avea ca efect încălzirea corpului și facilitarea transpirației. Atenție, însă, unele persoane pot fi sensibile la ghimbir și să simtă o senzație de arsură. Intri în baie atunci când apa are o temperatură tolerabilă și ar fi bine să stai 40 de minute.

Sursa foto: 123rf.com