Supă vegetariană

Ingrediente
►4 cartofi
►o țelină mare
►2-3 ardei
►o rădăcină pătrunjel
►un fir praz
►o ceapă mare
►2-3 morcovi
►1-2 legături pătrunjel
►sare
►piper alb măcinat și boabe
►10 ml ulei de floarea-soarelui
►zeama de la o lămâie
►crutoane de pâine aromate
1. Se curăţă legumele și se spală. Ţelina și rădăcina de pătrunjel se taie cubulețe, morcovii şi ardeii, la fel, iar ceapa se taie solzișori.
2. Se toarnă cantitatea de ulei în oala pentru ciorbă și se  pun legumele tăiate la călit. Se lasă la foc mic să se înmoaie, apoi se condimentează cu piper boabe și măcinat, cu sare și se adaugă prazul tăiat rondele. Se toarnă apoi 3 litri de apă fierbinte şi se acoperă cu un capac. Se lasă să fiarbă la foc potrivit.
3. Spre sfârșit, se adaugă cartofii tăiați cubulețe și se mai lasă să fiarbă până se înmoaie. După ce au fiert toate legumele, se adaugă pătrunjelul tăiat mărunt, se acrește cu zeamă de lămâie și se servește cu crutoanele aromate.

Loading...