Ingrediente:

  • o ceapă
  • o felie rădăcină țelină
  • 2 morcovi
  • o rădăcină păstârnac
  • o conservă mare linte
  • 2 cartofi
  • 200 g bacon
  • un cârnat de casă
  • câteva fire pătrunjel
  • o foaie dafin
  • sare
  • piper

1. Toate legumele pentru supă, în afară de linte, se curăță, se taie mărunt și se pun la fiert în 3 litri de apă.
2. Între timp, baconul și cârnatul tăiat felioare se rumenesc într-o tigaie.
3. Când legumele sunt fierte, se adaugă lintea trecută sub un jet de apă rece și scursă și foaia de dafin.
4. Se lasă 5 minute la fiert, se potrivește gustul de sare și piper și se servește cu baconul, pătrunjelul și felioare de cârnat deasupra.

Sursa foto:Shutterstock

Iată cum faci și cea mai buna supa crema de linte