Ingrediente

  • o ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 75 ml ulei
  • o conservă roșii în bulion
  • 4-5 felii pâine de o zi-două
  • 750 ml supă de legume
  • câteva frunzulițe busuioc
  • sare
  • piper

Preparare:

1. În oala de fiert se pun ceapa
tocată și usturoiul tăiat feliuțe
la călit în ulei.
2. Dupa ce s-au înmuiat, se
adaugă roșiile și se lasă să
ajungă la punctul de fierbere,
se mai ține 10 minute pe foc.
3. Apoi se mărunțesc, se
adaugă jumătate din cantitatea
de pâine, numai miezul, și
se toarnă supa. Se potrivește
gustul de sare și piper.
4. Se lasă să fiarbă aproximativ
10 minute, se aduce la masă
cu restul de pâine, busuioc
si, după gust, un pic de ulei
picurat deasupra.

Incearca si aceasta reteta de supa de rosii