Supă grecească de pui

Supă grecească de pui

O ciorbă ca la greci am făcut astăzi și vă dau și vouă rețeta că nouă tare mult ne-a mai plăcut!

Ingrediente:

  • 500 g tacâmuri de pui
  • o ceapă
  • un morcov
  • o felie rădăcină țelină
  • un ardei gras
  • 2 gălbenușuri
  • 150 ml smântână
  • sucul a două lămâi
  • o legătură mărar
  • sare
  • 1. Tacâmurile de pui se pun la fiert în apă cu sare și se ia spuma ori de câte ori apare.
    2. Între timp, se taie morcovul și țelina mărunt și se pun la fiert. Se adaugă apoi ceapa cu ardeiul tăiate mărunt și se lasă la fiert.
    3. Daca și tacâmurile și legumele sunt fierte, se drege supa cu amestec de gălbenușuri frecate cu smântâna și sucul de lămâie. Se pune un polonic de zeamă în amestecul de ou și apoi se toarnă cu totul în oală.
    4. Se amestecă, se potrivește gustul de sare și se trage de pe foc. Se pune mărarul și se lasă 10 minute înainte de a servi.

    Sursa foto:Shutterstock