SUPĂ DE VIȚEL

► Ingrediente
► un rasol de vită de aproximativ un kg
► 2 morcovi
► 2 ardei
► o țelină mică
► un păstârnac
► o rădăcină de pătrunjel
► 2 legături ceapă verde
► sare
► piper negru boabe și măcinat
► o legătură frunze de țelină
► o legătură pătrunjel

► Preparare:
1. Se spală rasolul, se curăță de pielițe și se fierbe în apă cu sare. După ce s-a luat spuma, se pun legumele spălate și curățate și se lasă la foc mic acoperite cu un capac.
2. Separat, se taie câteva fire de ceapă și se lasă deoparte presărate cu puțină sare. Se verifică dacă a fiert rasolul, apoi se scoate din oală, se lasă să se răcească și se taie carnea cubulețe.
3. Se scot și legumele fierte, se dau deoparte și se adaugă ceapa verde. Se servește cu pătrunjel și țelină.

Loading...