Ingrediente:

  • 300 g carne de vită
  • 200 g năut
  • o ceapă
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 roșii foarte coapte
  • o foaie dafin
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
  • un ardei iute

1. Cu o seară înainte se pune năutul să se umfle.
2. A doua zi, se scurge de apa în care a stat și se pune la fiert în aproximativ 3-5 litri apă. Se adaugă carnea, morcovii, ceapa și se lasă la fiert.
3. Când carnea a fiert se adaugă cartofii și frunza de dafin, se lasă la fiert și se pun roșiile. Se lasă să fiarbă și acestea, se potrivește gustul de sare și piper și se aduce la masă cu pătrunjel și ardei iute tăiat
rondele deasupra.

Pentru data viitoare, ia in calcul aceasta ciorba de vacuta! E fenomenala!

Sursa foto:Shutterstock