Supă de varză

Supă de varză

Supa de varză cu carne de vită este perfectă pentru zilele friguroase! Astăzi o facem!

Ingrediente:

  • 500 g carne de vită
  • 500 g varză crudă
  • 4 cartofi
  • 2 morcovi
  • un ardei gras
  • 2 cepe
  • 150 ml smântână
  • 2 linguri ulei
  • o foaie dafin
  • 2 căței usturoi
  • sare
  • piper
  • verdeață, după gust
  • 1. Carnea se pune la fiert în apă rece, se adaugă o ceapă când apa dă în clocot și se înlătură spuma ori de câte ori apare.
    2. Cealaltă ceapă și morcovii, mărunțite se călesc în ulei, se adaugă ardeiul tocat.
    3. În oala cu carne fiartă se pun cartofii cuburi, se lasă 5minute, se adaugă varza tăiată mărunt și se lasă 10 minute să fiarbă. Se pun apoi ceapa, morcovii și ardeiul călite.
    4. Se lasă la fiert 15 minute, se adaugă foaia de dafin și sare, se stinge focul, se adaugă usturoiul pisat, se acoperă cu un capac și se lasă așa 15 minute. Se servește apoi cu smântână și verdeață, după gust.

    Sursa foto:Shutterstock