Ingrediente

  • 4 căpățâni usturoi
  • o ceapă
  • un kg cartofi
  • 50 ml ulei
  • o crenguță cimbru proaspăt
  • un cub concentrat pasăre
  • 250 ml smântână de gătit
  • 2 litri apă
  • sare
  • piper
  • Pentru servit:

  • crutoane
  • fulgi de migdale
  • 1. Se curăță usturoiul și se scoate fiecarui cățel germenele din interior-adică partea verde. Se taie ceapa peștișori.
    2. În oala de fiert se pune ulei și se călesc usturoiul și ceapa. După ce s-au înmuiat, se adaugă cartofii tăiați cuburi.
    3. Se presară concentratul, se pune crenguța de cimbru și se toarnă apa. Se lasă să fiarbă acoperit timp de 30 de minute.
    4. După acest timp, se scoate cimbrul, se mixează, se adaugă smântâna și se potrivește gustul de sare și piper. Se aduce la masă cu crutoane și fulgi de migdale ușor rumeniți.

    Sursa foto: Shutterstock