Supă de sfeclă

Supă de sfeclă

O supă de sfeclă este alegerea ideală pentru un prânz care se dorește a fi ușor, hrănitor și răcoritor!

Ingrediente:

  • 400 ml smântână
  • 500 g sfeclă roșie fiartă
  • un cățel usturoi
  • o ceapă roșie mică
  • o lingură oțet de vin alb
  • 1/2 castravete
  • sare
  • piper
  • Pentru servit:

  • ouă fierte
  • pătrunjel
  • 1. Se curăță de coajă bucata de sfeclă fiartă, iar castravetele se curăță de coajă și de semințe.
    2. Acestea se taie apoi cuburi și se pun în bolul mixerului, cu ceapa tăiată lamele și usturoiul felioare. Se mixează, se adaugă smântâna și oțetul, se gustă și se potrivește de sare și piper.
    3. Supa de sfeclă se lasă 30 de minute înainte de a o servi cu ouă fierte și verdeață.

    Sursa foto: Shutterstock