Ingrediente pentru perișoare:

  • 250 g carne tocată
  • 2-3 linguri făină
  • o ceapă mică
  • un ou
  • sare
  • piper
  • Pentru supă:

  • o ceapă
  • un ardei gras
  • 6 cartofi
  • 2 linguri roșii cuburi
  • o lingură ulei
  • sare
  • piper
  • 1. Carnea se amestecă cu ceapa trecută prin răzătoare, făina, oul, sare și piper.
    2. Între palmele umede se modelează mici bile de carne.
    3. Ceapa și ardeiul gras curățate și tăiate se călesc în ulei în oala de fiert, se adaugă sare, se toarnă apă și se lasă la fiert 5 minute.
    4. Se pun perișoarele, se lasă 5 minute la fiert și se adaugă cartofii curățați și tăiați cuburi. Se lasă 20 de minute, se adaugă cuburile de roșii și se mai lasă 5 minute la fiert.

    Sursa foto:Shutterstock