Ingrediente:

  • 250 g năut
  • o ceapă
  • 100 g linte
  • o legătură coriandru
  • o legătură pătrunjel
  • un fir țelină
  • 2 linguri făină
  • 300 g roșii în bulion
  • 2 linguri bulion
  • o linguriță ghimbir măcinat
  • un vârf de cuțit curcuma
  • 20 g fidea
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1. În oala de fiert se călesc în ulei ceapa, pătrunjelul, coriandrul și țelina tăiata cubulețe.Se adaugă sare, piper, ghimbir și curcuma.
    2. Se pune și năutul înmuiat de cu-o seară înainte, se toarnă doi litri de apă și se lasă la fiert 30 de minute. Se adaugă lintea și roșiile tăiate mărunt și se mai lasă la fiert 20 de minute.
    3. Făina se desface în puțină apă, se adaugă bulionul și se toarnă în oală. Se lasă sup la fiert 10minute. Se adaugă apoi fideaua și se mai lasă 5 minute.

    Sursa foto:Shutterstock