Ingrediente

  • 200 g mazăre congelată
  • 100 g fasole păstăi congelată
  • partea albă a unui praz
  • 50 g unt
  • 2 linguriţe făină
  • un litru lapte
  • sare
  • piper
  • Preparare:

    1. Prazul tăiat rondele se pune
    la călit în unt topit, în oala de
    fiert.
    2. Apoi, se pun mazărea şi fasolea,
    aşa congelate cum sunt,
    şi se lasă aproximativ 5 minute,
    amestecând.
    3. Se acoperă cu apă, cât să le
    depăşească de un deget, şi se
    lasă la fiert 20 de minute.
    4. Între timp, făina se desface
    întâi cu o cantitate mică de
    lapte, se toarnă în oală, se
    adaugă şi restul laptelui şi se
    mai lasă pe foc 10 minute.
    Se potriveşte de sare şi piper,
    după gust, şi se aduce la masă.

    Sursa foto:Shutterstock