Supă de coadă de vită

Supă de coadă de vită

Ai mâncat vreodată o supă de coadă de vită? Dacă nu, habar nu ai ce bunătate ai pierdut! Este delicioasă supa asta!

Ingrediente:

  • un kg coadă de vită
  • 2 morcovi
  • o ceapă
  • o felie rădăcină țelină
  • un pastârnac
  • o rădăcină pătrunjel
  • 4-5 cartofi
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
  • smântână

1. Coada porționată se pune la fiert în apă
rece cu sare.
2. Se adună spuma, ori de câte ori se
formează. Între timp, legumele se curăță
și se toacă: ceapa, mărunt, iar morcovii,
țelina, rădăcina de pătrunjel și pastârnacul,
cubulețe. Cartofii se curăță și se taie cuburi
mai mari.
3. Când carnea este aproape fiartă, se
adaugă în oală legumele, mai puțin cartofii.
Se lasă să fiarbă 15 minute, apoi se pun și
cartofii și se mai lasă la foc mic încă
10 minute. Se potrivește gustul de sare și
piper.
4. Se aduce la masă cu pătrunjel tocat deasupra
și, opional, cu smântână alături.

Pentru data viitoare, ia in calcul aceasta ciorba de vacuta! E fenomenala!

Sursa foto:Northfoto/Colorise