Supă de cartofi cu bacon

Supă de cartofi cu bacon

Chiar simteam nevoia de o ciorbita, mai ales dupa o zi incarcata, cum a fost cea de azi. Asa ca am facut aceasta ciorba de cartofi cu bacon, simplă și gustoasă, gătită în stil țărănesc, ca la bunica acasă.

Ingrediente: ✽ un kg cartofi albi ✽ o ceapă ✽ 100 g unt ✽ sare ✽ piper

Pentru servit: ✽ cașcaval ras ✽ bacon prăjit ✽ ceapă verde

 

Mod de preparare: 1 În oala de fiert se topește untul și se pune ceapa curățată, spălată și tăiată mărunt, la călit. 2 Se presară cu sare și piper și, când s-a înmuiat, se adaugă cartofii curățați de coajă și tăiați cuburi și se acoperă cu apă. 3 Se lasă la fiert, se mixează, apoi se potrivește gustul de sare și piper. Se servește cu cașcaval ras deasupra, ceapă verde și bacon prăjit.