SUPĂ-CREMĂ DE ROȘII

► Ingrediente
► un kg roșii
►o rădăcină pătrunjel
►o rădăcină țelină
►2 cepe roșii
►3-4 frunze busuioc verde
►2-3 lingurițe ulei de măsline
►sare ►piper negru măcinat
►100 g smântână

► Preparare:
1. Se curăță ceapa și rădăcinoasele, se spală și se fierb în apă cu sare și o linguriță de ulei.
2. Separat, se spală roșiile și se opăresc 10 minute, apoi se scot și se decojesc. Se pun în blender și se pasează. Piureul de roșii se fierbe separat în câteva clocote. Se adaugă busuiocul pentru aromă.
3. Rădăcinoasele fierte se scot și se pasează. Se amestecă împreună cu piureul de roșii și cu zeama în care au fiert. Se pun pe foc și se dau în clocot.
4. Supa se ornează cu busuioc și se servește cu smântână.

Loading...