Supă cremă de praz

supa-crema-de-praz

Când este frig afară se impune o supă groasă și cremoasă care să ne încălzească. În seara asta fac această supă cremă de praz și pregătesc și niște crutoane tăvălite în ulei de măsline! 

Ingrediente:

● 4 fire praz
● o jumătate de țelină

● un păstârnac
● 3 cartofi mari

● sare ● piper

Pentru servit:

● rondele de praz
● pâine prăjită

1. Prazul se spală, se șterge și se taie rondele. Cartofii se curăță de coajă, se spală și se taie cuburi. La fel, curățăm și țelina și păstârnacul și le tăiem cuburi mai mari.
2. Se pun rondelele de praz și cuburile de cartofi în oala de
fiert, se pune și țelina cu păstârnacul și se acoperă cu apă. Se lasă la fiert 20 de minute și apoi se mixează.
3. Se potrivește gustul de sare și piper și se aduce la masă cu rondele de praz deasupra și pâine prăjită.