SUPĂ-CREMĂ DE DOVLECEI

► Ingrediente
►4 dovlecei
►1-2 căpățâni usturoi
►2 cepe ►sare
►piper alb măcinat
►2-3 lingurițe ulei de măsline
►o linguriță făină
►un praf șofran ►o baghetă
►cimbru verde
►pătrunjel verde pentru ornat

► Preparare:
1. Se curăță dovleceii și ceapa. Se spală și se fierb în apă cu sare și uleiul de măsline.
2. Se curăță usturoiul, se macină și se freacă bine cu sare și puțin ulei, ca la maioneză.
3. Pâinea se taie cubulețe, care se ung cu crema de usturoi. Se presară cimbu tocat mărunt și se bagă în cuptorul încins.
4. Legumele fierte se scot din zeamă, ceapa se dă deoparte, iar dovleceii se pasează. Se adaugă făina, șofranul, crema de usturoi și zeama în care au fiert. Se servește cu crutoane și cu pătrunjel verde.

Loading...