Supă cremă de dovleac

Supă cremă de dovleac

Ca să iasă o supă cremă de dovleac desăvârșită, trebuie pus un anumit condiment. Acest condiment este chichirezul la supa cremă de dovleac!

Ingrediente:

  • 1/4 dovleac mare
  • o ceapă mare
  • 250 ml smântână de gătit
  • o lingură ulei
  • sare
  • piper
  • nucșoară
  • 4 felii brânză topită
  • semințe de dovleac

1. În oala de fiert se pune ceapa tăiată peștișori să se călească în ulei.
2. După ce ceapa s-a călit, se adaugă dovleacul curățat și tăiat cuburi. Se acoperă cu apă și se lasă la fiert 45 de minute, până când furculița intră cu ușurință în dovleac.
3. Se scot legumele și se mixează, se adaugă smântâna, se potrivește de sare, piper și nucșoară. Nucșoara nu trebuie sub nicio formă să lipsească din acest preparat. Se toarnă apoi supa cremă în carcasa de dovleac și se pune brânza topită deasupra. Se dă 15-20 de minute la cuptor până ce brânza topită se lichefiază.
4. Se scoate și se servește cu semințe de dovleac prăjite.

Sursa foto:Shutterstock