Supă cremă de dovleac

supă-crema-de-dovleac

Supă cremă de dovleac- supa simbol a toamnei! Nu săriți cu vederea peste ingrediente secrete ale acestei supe! Nu o să vă pară rău! 

Ingrediente pentru supă cremă de dovleac:

● un dovleac

● 2 cartofi mari
● 2 cepe

● 3 căței usturoi
● 100 ml smântână de gătit
● o linguriță praf de curry
● 100 g unt

● un praf nucșoară
● 2 morcovi

● o foaie dafin
● sare ● piper

Pentru servit supă cremă de dovleac:

● 100 g semințe de dovleac prăjite
● fulgi de ardei iute

1. Se curăță dovleacul de coajă și semințe și apoi se taie cuburi.
2. Ceapa și usturoiul tăiate mărunt se călesc în unt, apoi se pun morcovii și cartofii curățați de
coajă și tăiați mărunt și cuburile de dovleac.
3. Se lasă 5 minute, se acoperă cu apă, se adaugă praful de curry, nucșoara, foaia de dafin. Se lasă la fiert 30 de minute.
4. Odată fierte legumele se mixează bine, se potrivește gustul de sare și piper, se adaugă smântâna și se mai lasă pe foc 3 minute.
5. Se servește cu semințe de dovleac prăjite în tigaie sau în cuptor și fulgi de ardei iute.