Ingrediente:

  • 6 cartofi
  • o felie dintr-o căpățână de țelină
  • o ceapă
  • 50 g unt
  • 2-3 linguri smântână de gătit
  • Pentru servit:

  • 4 ouă
  • 4 felii șuncă
  • puțin ulei
  • sare

  • piper

  • 1. În oala de fiert se topește mai întâi untul și se călește ceapa foarte puțin.
    2. Se pun cartofii curățați de coaja și tăiați cuburi, țelina tăiată și ea, se acoperă cu apă și se lasă la fiert.
    3. Între timp, șunca se pune la cuptor să se rumenească fără grăsime. Se fierb ouăle.
    4. Se mixează bine cartofii fierți, se adaugă smântâna și se aduce supa la masă cu câte un ou fiert tare, mărunțit și șunca. Se stropește cu ulei și se presară cu sare și piper.

    Sursa foto:Northfoto/Colorise