Ingrediente
►8 cartofi cu coajă roșie
►o rădăcină țelină
►o rădăcină pătrunjel
►2 cepe albe
►2 ardei
►un dovlecel
►sare
►piper alb
►100 ml smântână pentru gătit
►50 g unt
►2-3 lingurițe ulei de măsline
►2 cârnați afumați
1. Se curăță cartofii, ceapa, dovleceii și rădăcinoasele. Se spală în 2-3 ape și apoi se pun să fiarbă în apă cu sarea și uleiul de măsline.
2. Separat, se feliază ardeii, se spală, se șterg bine și se călesc în puțin unt. Se perpelesc câteva minute până se înmoaie, apoi se iau de pe foc și se acoperă cu un capac.
3. Între timp, se taie cârnații felii potrivite și se călesc în sucul propriu, în tigaie sau pe grătarul bine încins. După ce s-au rumenit,  se scot într-un vas şi se acoperă cu o folie de aluminiu.
4. Se verifică dacă au fiert legumele, se scot din zeamă, ceapa se lasă de-o parte iar restul se pasează cu blenderul. Crema de cartofi se subțiază cu zeama în care au fiert, se potrivește cu sare și piper și se adaugă smântâna. Se servește cu cârnații afumaţi rumeniți pe grătar și cu feliuțe de ardei copt.