Supă de vită cu orez

Supă de vită cu orez

Aveam o bucată de rasol de vită în congelator și nu știam în ce să o transform. M-am hotărât cu greu și am făcut o supă de vită cu orez – perfectă pentru o masă în familie! 

Ingrediente:

un rasol de vită mai mare
un morcov
o ceapă
o felie rădăcină țelină
o rădăcină pătrunjel
100 g orez
sare
verdeață, după gust

1. Se pune carnea la fiert în apă rece. Se ia spuma ori de câte ori se formează.
2. Se adaugă legumele curățate, spălate și tăiate mărunt, după ce spuma nu mai apare. Se presară sare și se
lasă la fiert.
3. Cu 15 minute înainte de a opri focul, se pune orezul. Se scoate carnea, se mărunțește și se adaugă în supă. Se
potrivește gustul de sare și se aduce la masă cu verdeață, după gust.

Pentru data viitoare, ia in calcul aceasta ciorba de vacuta! E fenomenala!

Sursa foto:Shutterstock