Șuncă la cuptor

Șuncă la cuptor

Șuncă la cuptor, minunea de pe masa de Crăciun. O șuncă făcută la cuptor de am pe masă…renunț și la cârnați și la sarmale. Este delicioasă dar…nu te poți opri din mâncat!

Ingrediente:

  • o bucată carne afumată, împănată
  • 10 cuişoare
  • 150 g zahăr brun
  • 200 ml apă
  • 1. Întreaga bucată de carne se găureşte cu vârful unui cuţit, iar în orificiile formate se înfig cuişoare.
    2. Apoi, se presară cu zahărul brun şi se aşază carnea în tava de cuptor.
    3. Se toarnă apa şi se acoperă tava cu folie de aluminiu.
    4. Se lasă la cuptor câte o oră pentru fiecare kilogram de carne. Se lasă apoi 30 de minute să se răcorească înainte de a tăia din bucata de șuncă. Se serveşte rece, ca aperitiv, cu castraveți murați sau muștar.

    Sursa foto:Shutterstock