Ingrediente pentru șuncă în aluat cu bere:

— 3 ouă
— 2 lingurițe de muștar
— o lingură de frunze de pătrunjel tocate
— 600 g de șuncă afumată fiartă (8 felii)
— o lingură de făină

Pentru aluat:

— 2 ouă
— 100 ml de bere
— 3 linguri de făină
— o lingură de frunze de pătrunjel tocate
— un praf de sare
— ulei – pentru prăjit

Pentru sosul de hrean:

— 2 linguri de maioneză
— 2 linguri de hrean în oțet ras
— o lingură de smântână
— piper negru măcinat
— sare

Pentru servit:
— salată (după preferință, salată verde, rucola, de roșii cu castraveți, de ardei copți)

Mod de preparare pentru șuncă în aluat cu bere:

1. Ouăle se fierb tari, se curăță de coajă, când sunt gata, și se trec pe răzătoare.

2. Pentru aluat, albușurile se bat spumă, iar gălbenușurile se freacă bine cu făina, berea și, la final, se adaugă pătrunjelul tocat fin și se sărează și se piperează, după gust. Se amestecă albușurile cu gălbenușurile și se omogenizează.

3. Ouăle fierte rase se amestecă bine cu muștarul, pătrunjelul tocat, sare și piper, după gust.

4. Compoziția obținută se împarte, în mod egal, pe câte 4 felii de șuncă, apoi se acoperă cu celelalte 4 felii de șuncă. Se presează ușor, ca să se lipească unele de altele. Se trec feliile de șuncă prin făină, pe urmă prin aluatul cu bere și se prăjesc în mult ulei încins, pe ambele părți.

5. Când sunt gata, se scot pe un șervet absorbant, ca să-și lase surplusul de grăsime, și se pun pe un platou.

6. Se prepară sosul de hrean: se amestecă hreanul ras cu maioneza, smântâna, sare și piper, după gust. Feliile de șuncă prăjite se servesc cu acest sos și cu o salată, după preferință, de salată verde, de rucola, de roșii și castraveți sau de ardei copți.

Încearcă și: Șnițel vienez – rețeta originală