Suferi de retenție de apă? Află care sunt alimentele care elimină apa din organism

alimentele care elinimă apa din organism

Retenția de apă este o afecțiune care nu trebuie ignorată. Acest fenomen apare când ceva în organism nu funcționează bine. Cel mai adesea indică o suferință a rinichilor sau a inimii. Medicii recomandă tratament medicamentos și un regim alimentar sănătos. De aceea, recomandă ca în dieta zilnică să fie incluse și câteva alimente care ajută la eliminarea apei din organism. Iată care sunt acestea.

Sparanghelul-  În țara noastră consumul de sparanghel nu este atât de mare deși e vorba de o legumă cu numeroase beneficii pentru sănătate. Acesta conține aspargină, o substanță care elimină apa din organism.

Citește și: BCR necesită dializă. Iată 5 boli care îți pot afecta grav rinichii

Smochinele- Pe cât de gustoase, pe atât de sănătoase. Smochinele sunt diuretice dovedite. mai mult, sunt recomandate și celor care suferă de constipație. În plus, conțin mult calciu și magneziu. Se recomandă a fi mâncate în stare crudă, nu deshidratate.

Potasiul rezolvă retenția de apă din organism

Ananasul– Recomandat în curele de slăbire pentru că e 'dotat' așa numitele 'calorii negative', ananasul este bogat în potasiu deci ajută la eliminarea apei. Ananasul e recomandat și pentru scăderea tratului de celulită dar și pentru aceelerarea tranzitului intestinal.

Piersicile– Aceste fructe trebuie mâncate atunci când sunt bine coapte pentru a avea efect diuretic. De asemenea, au și un ușor efect laxativ.

Castraveții– Ușotr de găsit de-a lungul întregului an, castraveții sunt o legumă cu puține calorii, recomandați în timpul dietelor de slăbit. Castraveții sunt bogați în potasiu, de unde și efectul diuretic.

Sfecla roșie- Murată, crudă sau fiartă, sfecla roșie este și ea un aliment extrem de recomandat pentru o sănătate de fier. Curăță sângele și-l împrospătează. Mai mult, conține mai multer tipuri de vitamina B, acid folic, fibre, fier, zinc crom și seleniu, toate indispensabile organismului sănătosPotasiul pe care-l conține transformă sfecla roșie într-un bun diuretic

Citește și: