Sucuri care reduc tensiunea și colesterolul

Sucuri care reduc tensiunea și colesterolul: Legume și fructe indicate

Hipertensiunea și colesterolul mărit pot duce la boli cardiovasculare. Prepară câteva rețete simple de sucuri care vor face să scadă acești factori de risc. Iată câteva sucuri care reduc tensiunea și colesterolul.

Sucuri care reduc tensiunea și colesterolul: Suc din morcovi și țelină (2 porții)

  • 2 morcovi

  • 2 țeline mici

  • 2 mere verzi

Poți adăuga vegetale care conțin multă apă, cum e castravetele, dacă vrei să faci mai multe porții sau să fie mai diluat.

Citește și: Alimente gustoase care scad colesterolul și protejează vasele de sânge

Sucuri care reduc tensiunea și colesterolul: Suc de spanac (2 porții)

  • O mână de spanac

  • ½ de legătură de praz

  • 4 morcovi

  • ½ rădăcină de ghimbir

  • 1 'cățel' de usturoi

  • 1 măr

Cardiologul american dr. Stephen Sinatra recomandă să bei acest suc în fiecare zi. El spune că poate scădea nivelul colesterolului de la 300mg/Dl la 190mg/Dl într-o lună. Nu este pe placul oricui pentru că are gust condimentat. Este contraindicat celor care suferă de gastrită hiperacidă sau ulcer. Aceștia pot folosi doar spanac, morcovi și măr. Nu se va consuma pe stomacul gol nici de către cei sănătoși.

Sucuri care reduc tensiunea și colesterolul: Suc de sfeclă roșie (2 porții)

  • o sfeclă roșie

  • 3-4 morcovi
    1 măr

Sfecla roșie ajută la scăderea tensiunii arteriale. Acest suc se bea dimineața pe stomacul gol.

Sucuri care reduc tensiunea și colesterolul: Suc de mere și țelină (două porții)

  • 3 mere

  • 2 țeline mici (celery)

  • 1 castravete

  • puțin ghimbir ras

  • o limetă (lămâie verde)

Ghimbirul și limeta dau un gust interesant acestui suc și nu te va mai deranja gustul de țelină. În plus, și acestea au efect hipotensiv.

Sucuri care reduc tensiunea și colesterolul: Legume și fructe indicate

Poți face sucuri care reduc tensiunea și colesterolul, din următoarele fructe și legume:

Dr. farmacist Ovidiu Bojor'În hipertensiune, se recomandă vegetalele, fructele proaspete sau sucul de fructe, supele uşoare (consome-uri) de legume. Dintre rădăcinoase, este indicată ţelina rasă sau sub formă de salată combinată cu morcovi, sub formă de supă, garnituri la alte mâncăruri sau o combinație de suc de legume și fructe, după gust. Sunt benefice şi guliile, ridichile roşii sau negre, fără sare. Dintre fructe, sunt preferate coacăzele, lămâile, vişinele şi merele. Acestea din urmă sunt extrem de benefice în hipertensiune, edeme cardiorenale, ateroscleroză, hipercolesterolemie. Consumul lor, în special sub formă de suc, are efect de scădere masivă a nivelului colesterolului sangvin și reducerea valorii tensiunii arteriale. Sunt interzise toate băuturile alcoolice, condimentele iuţi, murăturile, sarea,' spune dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com