Substanțe din natură care ne mențin tinerețea

Substanțe din natură care ne mențin tinerețea

Cu toții ne dorim să trăim cât mai mult și să ne păstrăm, totodată, tinerețea și vitalitatea. ' Tinerețea fără bătrânețe și viața fără de moarte' nu pot fi obținute, dar există câteva substanțe care ne ajută să ținem timpul pe loc. Vezi care sunt acestea.

Astaxantina, substanța care menține tinerețea

Astaxantina este considerată a fi cel mai puternic antioxidant. Se estimează este de 100 de ori mai puternica decat vitamina E, luptă împotriva radicalilor liberi cu o forță de 60 de ori mai mare decât vitamina C și este de 53 de ori mai eficientă decât beta-carotenul. Este un pigment roşu, solubil în grăsime ce se găseşte în:

  • alge,
  • drojdie de bere,
  • carne de somon, păstrăv, creveţi, crustacee şi de pasăre.

Astaxantina se găsește în comerț și sub formă de suplimente alimentare.

Vitamina E, împotriva radicalilor liberi

Vitamina E este și ea un puternic antioxidant care protejează celulele organismului de acțiunea dăunătoare a radicalilor liberi. Odată ce vitamina E și-a îndeplinit rolul de antioxidant, devine ea însăși un radical liber foarte slab. De aceea, trebuie luată împreună cu vitamina C. Aceasta are capacitatea de a reda vitaminei E funcțiile antioxidante.

Se găsește în cantități mari în:

  • ulei vegetal presat la rece (măsline, soia, porumb, rapiță, floarea soarelui etc.),
  • avocado,
  • oleaginoase (migdale, alune de pădure, nuci etc.),
  • alge,
  • cereale,
  • orez brun,
  • ouă,
  • lapte,
  • organe,
  • soia,
  • cartofi dulci.

Atenție! Dacă iei un supliment alimentar cu vitamina E, ai grijă fie specificat d-alpha tocopherol, ceea ce înseamnă vitamina E este naturală. Indicativul dl-tocopherol semnalizează vitamina E sintetică.

Vitamina C, împotriva îmbătrânirii

Pe langă binecunoscutele beneficii ale vitaminei C, se adaugă faptul intră în sinteza colagenului. Acesta dă elasticitate pielii, dar ajută și la menținerea sănătoasă a articulațiilor. Cele mai multe legume verzi conțin vitamina C. Aceasta se găsește și în citrice, fructe de pădure, căpșune, piersici, conopidă, roșii.

Sursa foto: 123rf.com