Studiu: când mirosul corporal al unei femei este mai atractiv

când mirosul corporal al unei femei este mai atractiv

Mirosul corporal al unei femei este mai atractiv în anumite perioade din lună, arată un nou studiu în care un grup de 42 de bărbați au fost puși să miroasă bucăți de vată care au stat la subțioara unor femei.

'Am fost interesați să aflăm dacă mirosul corporal al unei femei se schimbă pe perioada unui ciclu menstrual', spune autorul studiului, Jan Havlieek de la departamentul de Antropologie al Universității Charles din Praga. 'Pentru a afla adevărul, am cerut unui grup de femei să poarte bucăți de vată la subraț timp de 24 de ore.'

Mirosul corporal natural al femeilor, apreciat de bărbați

Femeile care au participat la studiu nu au folosit deodorante sau parfumuri, nu au mâncat condimentat, nu au fumat, băut alcool și nu au folosit contraceptive hormonale pe perioada testării. Mirosul corporal a fost testat în trei faze ale ciclului menstrual: la declanșarea menstruației, în faza foliculară (înainte de ovulație) și luteală (perioada fertilă).

'Bucățile de vată au fost mirosite și notate în funcție de atractivitate de un grup de 42 de bărbați', a declarat Havlieek revistei LiveScience.

Cel mai atractiv miros, au spus bărbații, a fost remarcat în perioada dintre prima zi de mentruație și ovulație.

Ciclul menstrual și mirosul corporal al unei femei

În cele mai multe cazuri, ciclul menstrual al unei femei durează 28 de zile. Această perioadă înseamnă pentru ea schimbări fiziologice și psihologice care să o pregătească pentru o eventuală sarcină. Aceste schimbări sunt controlate de sistemul reproducător.

Ciclul mentrual este împărțit în patru perioade:

  1. Prima începe la menstruație o dată cu sângerarea;
  2. Faza foliculară în care un folicul dominant crește și este gata să elibereze un ovul;
  3. Faza ovulatorie. Ovulul matur este eliberat aproximativ în ziua 12 de ciclu menstrual;
  4. Faza luteală în care, dacă ovulul a fost fecundat, se poate produce nidația.

Havlieek și colegii săi au descoperit că mirosul corporal al unei femei aflate în faza foliculară este apreciat ca fiind cel mai atractiv de către bărbați și, totodată, este cel mai discret. Pe de altă parte, mirosul cel mai puternic și neplăcut corespunde fazei celei mai puțin atractive pentru bărbați, respectiv perioadei de sângerare menstruală.

Citește și: Cum scapi de mirosul neplăcut al gurii

Sursa foto: 123rf.com