Ștrudel rapid

Ștrudel rapid

Reinterpretăm rețeta clasică pentru a avea un ștrudel delicios dar și rapid de executat!

Ingrediente

  • 400 g aluat foietaj
  • 20 g unt
  • 20 g pesmet
  • Pentru umplutură

  • 4 mere golden auriu
  • 100 g zahăr
  • o linguriță scorțișoară
  • 50 g făină de migdale
  • 50 g stafide aurii
  • coajă de lămâie
  • 1. Se pun stafidele la înmuiat în apă călduță, iar merele se curăță de coajă, se dau pe răzătoare și se pun într-o cratiță.
    2. Se adaugă scorțișoara, zahărul, coaja de lămâie, făina de migdale, stafidele bine scurse și se amestecă totul.
    3. Se întinde cât mai fin posibil aluatul și se transferă pe un șervet de bucătărie. Se unge aluatul cu unt și se presară cu pesmet.
    4. Se pune umplutura de mere lăsând un spațiu de 6 cm, se rulează și se pune în tavă. Se unge cu restul de unt și se dă la cuptor pentru 25-30 de minute.

    Sursa foto:Shutterstock