Ștrudel cu struguri și smochine

Ștrudel cu struguri și smochine

Nu am mai pregătit de multă vreme un ștrudel așa că astăzi ne-am hotărât să ne desfătăm cu un ștrudel cu smochine și struguri. Cum a fost? Delicios!

Ingrediente

  • un pachet aluat foitaj decongelat
  • 350 g smochine
  • 200 g struguri
  • 100 g miez de nucă măcinată
  • 100 g unt topit
  • 50 g zahăr pudră

1. Aluatul se lasă la decongelat și apoi se întinde cu atenție, cu sucitorul pe un șervet din bumbac.
2. Smochinele se trec prin mașina de tocat și apoi se amestecă bine cu nuca măcinată, zahărul și strugurii.
3. Interiorul aluatului se unge cu unt topit, se pune umplutura, se repartizează lăsând o margine de apriximativ 2 cm liberă și apoi se rulează cu ajutorul șervetului.
4. Se pune ștrudelul în tava unsă cu unt și se lasă la cuptor pentru 40 de minute. Când s-a copt, se scoate, se lasă în tavă și se unge cât este cald cu restul de unt topit.

Sursa foto:Thinkstock