Ștrudel cu pere

Ștrudel cu pere

Bucătăria a prins un miros de toamnă, de dulce, de pere zemoase – miroase divin, miroase a ștrudel cu pere!

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • un gălbenuș
  • 3 linguri ulei
  • 125 ml apă caldă
  • sare
  • 2-3 pere
  • scorțișoară

  • 200 g unt

  • sucul unei lămâi
  • 5 linguri zahăr
  • Pentru copt:

  • un gălbenuș
  • 1. În făina pusă într-un castron se face un gol unde se pun gălbenușul, sarea, uleiul și apa. Se amestecă pentru a avea un aluat care se frământă pe masa presărată cu făină. Când aluatul nu se mai lipește de masă, se lasă 30 de minute să se odihnească.
    2. Între timp, perele se curăță, se taie cubulețe care se stropesc cu sucul unei lămâi și se amestecă cu zahărul și scorțișoară.
    3. Pe masa presărată cu făină se întinde apoi aluatul până devine o foaie transparentă, care se unge cu 100 g unt topit.
    4. Se pun bucățile de pere, se rulează și se transferă rapid în tava unsă cu puțin unt. Se unge ștrudelul cu untul topit rămas și cu gălbenuș amestecat cu puțină apă și se lasă la copt 35 de minute.

    Sursa foto: Shutterstock