Ștrudel cu miere

Ștrudel cu miere

Dulciurile cu miere și nucă sunt aproape un drog; nu te mai poți opri din mîncat, atât sunt de bune! Așadar, se încumetă cineva la rețeta asta de ștrudel cu miere?

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 200 g făină
  • 8 linguri apă caldă
  • 1/2 linguriţă sare
  • o linguriţă oţet
  • o lingură ulei
  • Pentru umplutură:

  • 300 g miere
  • 150 g nuci
  • 5 albuşuri
  • un praf sare
  • 1. Pentru aluat, se pune făina în castron,
    se adaugă apa caldă, sarea, uleiul şi o
    linguriţă de oţet.
    2. Se amestecă şi se frământă, apoi, odată
    aluatul format, se unge cu ulei şi se aşază
    pe o suprafaţă înfăinată şi se lasă la cald să
    stea două ore.
    3. Se întinde aluatul pe o faţă de masă presărată
    cu făină, într-o foaie subţire. Mierea
    se amestecă bine cu nucile măcinate şi
    apoi cu spuma de albuşuri bătute cu un
    pic de sare.
    4. Se rulează, se pune în tavă şi se coace
    20 de minute.

    Sursa foto:Hepta/Tips Images