Ștrudel cu mere

ștrudel cu mere

Nu trece săptămână din toamnă și din iarnă în care să nu pregătesc un desert de bază de mere. În week-end-ul care a trecut cuptorul a fost încins pentru cel mai delicios ștrudel cu mere! Vă place cum arată? Gustul este și mai și! 

Ingrediente pentru ștrudel cu mere:

Pentru aluat:

● 250 g făină
● 2 gălbenușuri

● 3 linguri ulei
● 125 ml apă caldă

● sare

Pentru umplutură:

● un kg mere

● 100 g zahăr
● 30 g stafide

● 3 linguri alune
● suc de lămâie

● 100 g pesmet
● scorțișoară

● 100 g unt topit

Pentru servit:

● zahăr pudră

1. Se frământă făina cu un gălbenuș, sare, ulei și apă. Aluatul format se dă la rece.
2. Între timp, în 80 g unt topit se pun pesmetul și alunele măcinate și se călesc. Se curăță și se taie merele, se stropesc cu suc de lămâie, se adaugă zahărul și scorțișoara.
3. Aluatul se întinde pe masa presărată cu făină, se repartizează amestecul de pesmet, se pun merele și stafidele. Pe margini se unge cu restul de unt topit și se rulează.
4. Se așază în tava de copt, se unge cu celălalt gălbenuș și se coace. Se servește presărată cu zahăr pudră.

Sursa foto:Shutterstock