Ștrudel cu mac, brânză și gem

Ștrudel cu mac, brânză și gem

Avem pe aici iubitori de ștrudele? Dar iubitori de dulciuri cu mac? Pentru cei care au răspuns la apel avem astăzi o provocare: ștrudel cu mac, brânză și gem!

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • un ou
  • 500 g făină
  • 200 ml lapte călduţ
  • 70 g zahăr
  • 75 g unt moale
  • un cub drojdie prospătă
  • un praf de sare
  • Pentru umplutură:

  • 100 g seminţe de mac
  • 100 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • coaja unei lămâi
  • Pentru umplutura de brânză:

  • 250 g brânză de vaci
  • 2 linguri smântână
  • o lingură griş
  • Pentru umplutura de gem:

  • 4-5 linguri gem
  • Pentru copt:

  • un gălbenuş
  • 10 g unt
  • 1. Pentru umplutura de mac, macul se râşneşte puţin şi apoi se
    amestecă ușor cu zahărul, coaja de lămâie şi se toarnă laptele
    fierbinte. Se amestecă şi se lasă aşa circa 15 minute.
    2. Pentru aluat, drojdia se desface în puţin lapte călduţ. Separat, se
    amestecă oul cu făina, restul laptelui călduţ, zahărul, untul moale şi
    un praf de sare. Se adaugă drojdia desfăcută, se mixează şi apoi se
    frământă. Aluatul se lasă la crescut pentru o oră.
    3. Aluatul crescut se întinde în formă dreptunghiulară, pe masa presărată
    cu făină şi apoi se transferă pe hârtie care să ajute la rulare.
    4. Se pune gemul pe o latură lungă a aluatului şi se rulează, apoi
    se pune brânza amestecată cu smântână şi griş şi iar se rulează. Se
    pune apoi şi macul şi se rulează final. Se lasă la crescut 20 de minute,
    apoi se transferă în forma de copt unsă cu puţin unt, se unge cu
    gălbenuş amestecat cu apă şi apoi se coace 45 de minute.

    Sursa foto:Shutterstock