Ștrudel cu mac

Ștrudel cu mac

Oauuu, ștrudelul desăvârșit este acest ștrudel cu mac. Gustul bogat și cremos te va obliga să treci și la a doua felie…și la a treia…

Ingrediente:
Pentru aluat:

● 350 g făină
● 5 linguri ulei

● un ou
● 5 linguri zahăr

● 50 ml lapte
● un praf sare
● un gălbenuș, pentru copt
Pentru umplutură:
● 400 g semințe de mac
● 200 g zahăr

● un albuș
● 50 g unt
Pentru ornat:

● zahăr pudră

1. Semințele de mac se fierb în apă clocotita, 30 de minute. Se scurg și se macină.
2. Într-o cratiță se topește untul și se adaugă macul și zahărul. Se lasă la fiert 10 minute. Apoi i se adaugă albușul bătut, se amestecă și se lasă la răcit.
3. Pentru aluat, se amestecă făina cu uleiul, oul, zahărul, laptele și sarea. Aluatul obținut se lasă la rece o oră.
4. Se întinde aluatul, se așază macul, se rulează, se unge cu gălbenuș și se dă la copt. Se servește cu zahăr pudră.

Sursa foto:Shutterstock