Ștrudel cu kaki, nuci și stafide. Cea mai simpla rețetă!

Ștrudel cu kaki, nuci și stafide. Cea mai simpla rețetă!

V-ați fi imaginat câte zeci de deserturi puteți pregăti doar pe bază de nuci?  Iata o reteta simpla de strudel cu kaki, nuci și stafide.

Pentru aluat:

✽ 100 g făină

✽ un gălbenuș

✽ un praf sare

✽ 2 linguri ulei

✽ 4-5 linguri apă călduță

Pentru umplutură:

✽ 100 g nuci

✽ 2 linguri pesmet

✽ 150 g stafide

✽ 3 fructe kaki

✽ 25 g unt + 40 g pentru copt

Pentru ornat:

✽ zahăr pudră

Mod de preparare

1 Pentru aluat, se amestecă făina, sarea, gălbenușul și o lingură de ulei. Se adaugă apă călduță, lingură cu lingură, frământând cu mâinile. E gata când aluatul adunat într-o bilă se dezlipește imediat atunci când este așezat pe o farfurie. Apoi, se unge aluatul adunat în bilă cu restul de ulei și se lasă 30 de minute la rece.

2 Între timp, se decojesc fructele, se taie cuburi și se pun într-o tigaie cu unt și pesmet. Se lasă 10 minute pe foc și apoi se amestecă bine cu stafidele și nucile mărunțite.

3 Pe un prosop presărat cu făină se întinde aluatul în foaie subțire, se taie marginile pentru a obține un dreptunghi, se pune umplutura și se rulează cu ajutorul prosopului. Se așază în tava de copt tapetată cu hârtie, se unge cu cele 40 g unt topit și se coace 40 de minute până ce este galben-auriu. Se servește pudrat cu zahăr.

Loading...