Ștrudel cu dovlecei

strudel cu dovlecei

Un ștrudel mai special și cu ingredientul de bază super ieftin este acest ștrudel cu dovlecei. Ăsta este un aperitiv perfect…și ieftin și ușor de preparat și de digerat! 

Ingrediente pentru ștrudel cu dovlecei:

Pentru aluat:

● 400 g făină

● 100 g unt
● 100 ml ulei

● 1/2 linguriță sare

● un ou

Pentru umplutură:

● 2 dovlecei
● 150 g șuncă

● 100 ml smântână de gătit

● un tub mic brânză topită
● 25 g unt topit

● sare

● piper

Pentru uns:

● un ou

1. Pentru aluat, se amestecă bine toate ingredientele și se frământă până se obține un aluat elastic. Se lasă la rece 30 de minute.
2. Dovleceii curățați se pun la fiert tăiați în două pe lung. Șunca se taie cuburi mici care se amestecă bine cu smântâna.
3. Dovleceii bine scurși se trec prin răzătoare și se amestecă cu șunca, smântâna, untul și brânza topită. Se potrivește gustul de sare și piper.
4. Se întinde aluatul într-o foaie subțire peste care se pune umplutura, se rulează și se așază într-un vas de cuptor tapetat cu hârtie de copt. Se unge cu ou bătut și  se coace 30 de minute.

Și această budincă cu dovlecei este super-gustoasă!