Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 200 g făină
  • un ou
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 linguriță sare
  • Pentru umplutura:

  • 500 g dovleac
  • 75 g zahăr
  • o linguriță coajă rasă de portocale
  • 50 g unt topit
  • o linguriță scorțișoară
  • zahăr pudră pentru servit
  • 1. Dovleacul se trece prin răzătoarea cu ochiuri mari și se amestecă bine cu zahăr.
    2. Între timp, pentru aluat, se amestecă ingredientele, se frământă aluatul și se lasă pentru o oră să se odihnească.
    3. Pe masa presărată cu făină se întinde aluatul într-o foaie subțire, se unge cu unt topit, se așază dovleacul ras, se presară cu coajă de portocale și scorțișoară, se rulează și se transferă în tava unsă cu unt.
    4. Se unge cu restul de unt topit și se lasă 30 de minute la cuptor. După răcire, ștrudelul cu dovleac se presară cu zahăr pudră din abundență.

    Sursa foto:Shutterstock