Ștrudel cu brânză dulce

strudel-cu-branza-dulce

Ștrudel cu brânză dulce- răsfățul deserturilor făcute în casă! Știți cum se parfumează bucătăria și întreaga casă atunci când acest ștrudel cu brânză dulce este în cuptor? 

Ingrediente pentru ștrudel cu brânză dulce:

Pentru aluat:

● 125 ml apă călduță
● 250 g făină

● 2 gălbenușuri
● 3 linguri ulei

● un praf sare ● un albuș

Pentru umplutură:

● 500 g brânză de vaci
● 150 g stafide aurii

● 50 g griș fin ● 2 ouă
● 50 g zahăr

● coaja rasă a unei lămâi
● esență de vanilie

● zahăr pudră

1. Făina cernută se pune într-un vas, se face un gol la mijloc și se pun un gălbenuș, sarea, uleiul și apa. Se amestecă, se transferă pe masa presărată cu făină și se frământă până ce nu se mai lipește de masă și mâini. Se lasă 30 de minute să se odihnească.
2. Brânza se amestecă cu ouăle și restul ingredientelor și se lasă așa până la folosire.
3. Se întinde aluatul pe masa presărată cu făină într-o foaie subțire care se unge cu albuș bătut.
4. Se pune amestecul de brânză, se rulează ștrudelul și se așază în tava de copt. Se unge cu al doilea gălbenuș și se lasă 30 de minute la cuptor. Se servește cu zahăr pudră.

Sursa foto:Shutterstock