Ştiucă umplută

Ingrediente:
► o ştiucă de 2-3 kg
►3 ouă
►o ceapă
►300 g miez de pâine înmuiat în lapte
►5 căţei usturoi
►un macrou afumat, opţional, pentru un plus de gust
►o ceaşcă supă de legume
►2-3 linguri ulei
►sare
►piper boabe
►50 ml vin alb
►2 legături mărar verde
►2 legături pătrunjel
1. Ştiuca se curăţă de solzi şi de intestine şi se spală. Se scoate cu grijă pielea cu un cuţit bine ascuţit, lăsând capul şi coada, iar în dreptul înotătoarelor se ciupeşte puţin din carne pentru a rămâne şi ele pe piele.
2. Carnea scoasă se dezosează, la fel şi carnea de pe macrou, se dau prin maşina de tocat împreună cu pâinea, ceapa, usturoiul şi verdeaţa. Se amestecă apoi cu ouăle, se condimentează şi se umple pielea care în prealabil a fost spălată şi dată cu sare.
3. După ce s-a umplut pielea, se coase la burtă, apoi se aplatizează puţin, redându-i forma iniţială de peşte.
4. Se pune ştiuca într-o tavă de cozonac, se toarnă uleiul, vinul alb, supa de legume şi se condimentează cu sare şi piper. Se lasă la cuptor 30 de minute.

Loading...